Onze werkwijze

De basisprincipes van sales zijn eeuwenoud, maar hoe maakt u de brug om business te genereren via digitale media? Social Media Voor Bedrijven koppelt social media aan uw businessdoelen en maakt het bereikbaar, beheersbaar en meetbaar. Loop even mee door ons stappenplan.

1/ STRATEGIE | Wat wilt u met social media bereiken? Klantenbinding, expertise, product promoties, sales conversies, groeistrategie… we zitten samen aan tafel en bespreken de doelstellingen die voor uw firma nodig zijn. In functie van deze doelstellingen tekenen we een social media strategie met bijbehorend sales plan uit.

2/ KANALEN | Welke kanalen zijn opportuun voor uw business? LinkedIn, Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, blog, vlog… elk kanaal heeft zijn specifieke communicatiestrategie. We vertrekken vanuit uw doelstellingen en activeren de voor u meest geschikte social media kanalen.

3/ CONTENT | Hoe, wanneer en welke informatie gaan we publiceren? Wij brainstormen samen met u over de mogelijke inhoudelijke thema’s en wij reiken tools aan om een content plan op te stellen wat zorgt voor rust en continuïteit.

4/ ACTIVATIE | Wie gaat dit social media plan uitvoeren? Social Media Voor Bedrijven coacht de verantwoordelijke(n) van uw bedrijf om de praktische uitwerking en opvolging te doen. Verder begeleiden we uw sales team om via de gepaste social selling technieken efficiënter aan klantenbinding te doen en hun targets te behalen.

5/ CONVERSIE | Hoe kunnen wij de impact van social media meten? Er zijn een aantal tools om de impact van social media te meten en ook daar kan Social Media Voor Bedrijven mee helpen.

“Social is where the customer spends his FREE time and where you can grab his attention.”