Blijf op de hoogte van Sideways Youth.

De toekomst wordt bepaald door jonge ondernemers. Dat zijn de scholieren en studenten van vandaag. Gelukkig zit er al heel wat ambitieus ondernemerschap op de schoolbanken. Die hebben vaak nog nét dat laatste duwtje in de rug nodig. Dat geven we met Sideways Youth.

Jongeren en ondernemerschap 

Ik beken. Mijn hele leven al ben ik gepassioneerd door jongeren en ondernemerschap. Het is een heel fijne en eigenlijk ook logische combinatie. Zelf kreeg ik zin voor ondernemerschap met de paplepel ingegeven. De focus op jongeren legde ik wat later. Mijn uitdaging: hoe kon ik beide met elkaar verbinden? 

Eerst wilde ik het onderwijslandschap leren kennen, van binnen en van buiten. Daarom volgde ik op mijn 18 jaar in Brugge een lerarenopleiding voor middelbaar onderwijs. Ik werkte daarna zeven jaar als leerkracht Nederlands, economie en ict.

Maar daar bleef het niet bij. Ik ontpopte me tot organisator, coördinator en begeleider van projectweken, coördineerde het Talenbeleid en het Gelijke Kansen Beleid op school. Ik zetelde in het kernteam en richtte mee de Taléntklas op, voor projecten op maat van de leerlingen. In die periode merkte ik hoe snel je met jongeren ondernemend aan de slag kunt. 

De brug tussen scholen en bedrijven

In 2015 startte ik als zelfstandige om zelf de nodige ondernemerservaring op te doen. Zo groeide ik door tot waar ik nu sta. En ben ik klaar voor de volgende stap: de brug slaan tussen scholen en bedrijven. 

Wat houdt dit concreet in en hoe pak ik dit aan? Dat licht ik binnenkort graag toe. Ik verklap al wel graag dat Sideways Youth in de startblokken staat, met heel wat gezonde ambitie en bakken vol goesting. Je hoort heel snel van ons!

Blijf je graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen? Super! Laat je naam en gegevens achter en je krijgt binnenkort als eerste de updates. 

Sarah  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x