Yves F. Peeters

Je herkent het wellicht. Bedrijven die zich uit gewoonte vastbijten in uitgeholde clichés en wollig vakjargon. Die hun ‘service optimaliseren’ voor een ‘excellente experience’ van hun ‘geachte cliënteel’ waarmee ze ‘tijdig terugkoppelen’.

Dure lege woorden, daar krullen de tenen van communicatiestrateeg Yves F. Peeters van. Dus maakte hij er zijn persoonlijke missie van om bedrijven te helpen al die holle clichés weg te werken. En ze te vervangen door ijzersterke communicatie-oplossingen. Helder, duidelijk, concreet. De boodschap die bij hen past, op de juiste manier. 

Concept, beeld en strategie

Yves studeerde filmregie aan Sint-Lukas, de kunsthogeschool in Brussel. Tijdens zijn studies al groeide zijn interesse in het conceptuele. Niet enkel het camerawerk zelf, maar wat eraan voorafgaat. Het concept, het achterliggende plan: hoe je met de juiste elementen een boodschap omzet in een overtuigend verhaal. 

Daarom specialiseerde hij zich na zijn studies in 2011 in bedrijfscommunicatie. Met woord en beeld. Eerst gaat hij samen met het bedrijf op zoek naar de unieke waarden en het beste verhaal, daarna vertaalt hij die naar een passende communicatiestrategie. Die hij vervolgens uitwerkt: grafisch en audiovisueel, op maat van social en andere media.

Communicatiebedrijf voor kmo’s

Maar een video, affiche of advertentie is slechts één communicatiemoment in een bredere strategie. Het grotere plaatje telt. Dus denkt Yves de communicatiestrategie mee uit, op langere termijn. Zijn bedrijf Badlands helpt vooral de ondernemingen die zelf geen communicatiedienst hebben. Met een slim strategisch plan én de zorgvuldige concrete uitvoering ervan. Zo kan hij samen met hen groeien: zijn klanten zijn zijn partners.

Yves: ‘Het is een vreemde paradox: er wordt zoveel gepraat maar tegelijkertijd zo weinig gecommuniceerd. Nooit eerder bestonden zoveel communicatiemiddelen als vandaag, toch gebruiken zo weinig mensen die correct. Dus help ik bedrijven daar graag mee, om hun boodschappen helder en duidelijk te brengen. Eerlijk en transparant, en altijd met een authentiek menselijk kantje. Dat geeft vertrouwen… én leidt tot resultaat.’

< Neem contact op met Yves>

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x